Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bajgorić: Veliki uspjeh, hvala navijačima

staklograd

Futsal klub Mostar SG Staklorad pobjedom nad danskim Gentofteom (3:1) ostvarenom večeras u posljednjem kolu Preliminarne faze UEFA futsal Lige prvaka plasirao se u Glavnu rundu, koju će ovog puta igrati na Kipru. Mostarci su isti uspjeh ostvarili i prošle godine kada su bili suvereni, pa zaigrali u Rumuniji, gdje su kasnije zaustavljeni.

– Ove godine smo imali znatno teži zadatak u Preliminarnoj fazi. Izvukli smo mnogo teže protivnike nego prošle godine. Ipak smo pobijedili sve mečeve i prošli dalje. Gentofte je odličan tim, imaju kvalitetne individualce i zaista nije bilo lako. Ovo je veliki uspjeh. Maksimalno ozbiljno smo pristupili utakmici i to se isplatilo. Nadamo se da povreda Mirka Hrkača nije teže prirode i da će se on uskoro staviti na raspolaganje. Imali smo sjajnu podršku s tribina posebno u momentima kada se lomila utakmica, a to nam je mnogo pomoglo u ostvarenju cilja. Hvala svim navijačima, rekao je predsjednik Amel Bajgorić.

Organizacija je i ovog puta bila besprijekorna.

– Uključen je bio veliki broj instutucija i pojedinaca. Osvjetlali smo obraz naše zemlje i našeg Nogometnog saveza. Ocjene za organizaciju tek trebaju doći, a mi smo uvjereni da će biti najbolje kao i prošle godine, dodao je Bajgorić.

Cilj je jasan i u Glavnoj rundi.

– Uz malo sreće možemo proći u treći krug, a to bi bio histrorijski uspjeh za bh. futsal. S naše strane ćemo učiniti sve da uspijemo, kaže Bajgorić.