Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baka: Neka se ponovi 2006. i naša ubjedljiva pobjeda na Tušnju

blaz-sliskovic

Posljednji je put Baka Sliškovićpokorio stadion Tušanj u Tuzli vodeći Zrinjski 2006. godine. Plemići su pobijedili sa 6:0, a trener koji je u to vrijeme istovremeno bio i selektor ispraćen je gromoglasnim aplauzom. Iako slovi za čovjeka koji utakmice u kojima se poigravao čak i s najvećima lako zaboravlja, Baka se Tušnja od prije deset godina ipak sjeća. Evocirao je uspomenu pred sutrašnje gostovanje na tuzlanskom stadionu.

– Nakon susreta navijači su nas ispratili pljeskom, a to se rijetko događa na našim terenima. Daj Bože da bude tako i sutra. Ne mora biti tako ubjedljiv rezultat kao prije deceniju, važno je samo da ostvarimo cilj, rekao je Slišković na današnjoj konferenciji na stadionu Pod Bijelim brijegom.

A cilj je jasan – Zrinjski za ostanak na liderskoj poziciji treba pobjedu.

– Forma igrača je u uzlaznoj putanji i to nam daje optimizam pred gostovanje u Tuzli. Za nas su veoma važne gostujuće utakmice protiv Slobode i Krupe, jer ukoliko te dvije utakmice riješimo u svoju korist, onda imamo velike izglede zadržati prvo mjesto i odbraniti naslov prvaka. Nažalost, u Tuzlu putujemo bez Pere Stojkića koji ima problema s koljenom, dok ni Danijel Graovac nije spreman i neće biti u kombinaciji. Vjerujem da će oni koji budu nastupili ispuniti zahtjeve i da ćemo iz Tuzle doći s povoljnim rezultatom, a to u ovom trenutku samo pobjeda, dodao je Baka.