kup bih

Baka Slišković bez četvorice čeka revanš sa Sarajevom

baka sliskovic (1)

Koliko je Sarajevo opasno, dodao je Slišković, vidjelo se u nedjelju u Širokom Brijegu gdje su nogometaši Husrefa Musemića u razmaku od desetak minuta odigrali tri ubojite kontre

Zrinjski će u srijedu u Mostaru pokušati nadoknaditi 0:1 zaostatak za Sarajevom iz prvog susreta četvrtfinala Kupa BiH, a po riječima trenera “Plemića” Blaža Sliškovića bit će to utakmica sezone za njegovu ekipu.

– Ako prođemo Sarajevo ostali protivnici koji bi nas mogli dočekati u polufinalu i finalu sigurno su manje kvalitetni, tako da bih u ovom trenutku rekao da je to utakmica sezone za nas, posebice ako uzmemo u obzir bodovnu razliku koju ima Sarajevu u prvenstvu – kazao je strateg Zrinjskog na konferenciji za novinare.

Slišković je istaknuo kako će njegovi nogometaši morati biti koncentrirani svih 90 minuta utakmice kako bi protivniku dali što je moguće manje prilika za postizanje gola.

Koliko je Sarajevo opasno, dodao je Slišković, vidjelo se u nedjelju u Širokom Brijegu gdje su nogometaši Husrefa Musemića u razmaku od desetak minuta odigrali tri ubojite kontre, zabili tri gola i riješili utakmicu.

U nastavku sezone Sarajevo je u četiri utakmice upisalo četiri pobjede, primivši u te četiri utakmice samo jedan gol, dok je Zrinjski upisao tri remija i jedan poraz, zabivši svega jedan gol.

– Sve argumenti su na strani protivnika, i samopouzdanje, i kvaliteta igre, i imaju razloga da s optimizmom očekuju sutrašnju utakmicu. Ja se nadam kako bi to moglo potaknuti moje igrače na dodatni angažman i motiv – kazao je Slišković.

Kada je u pitanju kadar za sutrašnju utakmicu Slišković neće moći računati na Ivana Čurjurića, Abida Mujagića i Nermina Hajdarevića, koji su upisali nastupe za druge ekipe u ranijoj fazi Kupa.

Nekoliko igrača muče lakše ozljede, a za sada je sigurno da će utakmicu propustiti Dalibor Veselinović.

S druge strane, nakon dužeg vremena Damir Šovšić je spreman, a u konkurenciji će biti i krilni napadač Staniša Mandić koji bi mogao upisati svoj prvi nastup i pomoći Zrinjskom u rješavanju problema kronične neefikasnosti.

Utakmica Zrinjski – Sarajevo igra se u srijedu na stadionu pod Bijelim brijegom od 16 sati, uz izravan prijenos na Arenasport televiziji.