Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baka zbog Todorovića i Bilbije ljut na Robija

baka sliskovic3333

Trener Zrinjskog i bivši selektor bh. reprezentacije Blaž Slišković na današnjoj konferenciji za medije požalio se na odluke selektora Roberta Prosinečkog i njegovog stručnog štaba, tokom turneje u SAD-u. Odlazak igrača na daleki put predstavljao je veliki problem za trenere bh. klubova koji u većem dijelu priprema nisu mogli računati na najbolje čime raspolažu. Slišković konkretno nije mogao računati na Kenana Pirića, te Ognjena Todorovića i Nemanju Bilbiju.

– Ne želim da ispada da kritikujem, ali u razgovoru su mi Todorović i Bilbija rekli da su imali jedan ili dva teža treninga u deset dana, a to ne predstavlja skoro ništa u odnosu na naših deset dana u Medulinu gdje smo radili pakleno. Velika je razlika odraditi dva ili 12 treninga u deset dana. Samim tim, fizički najvjerovatnije nisu u rangu ostalih koji su prošli kompletne pripreme. Žao mi je što Todor, a posebno Nemanja nisu dobili veću minutažu na ovoj turneji. Tako daleko putovati i biti 10-12 dana odsutan s priprema, i dobiti praktično svega desetak minuta u dvije utakmice, mislim da nije dobro ni za reprezentaciju, a posebno za samog igrača. Svi smo mi osjetljivi i kada idete na turneju očekujete minutažu,  odnosno da vide šta možete, rekao je Slišković.

Konstatovao je i da je turneja za njih dvojicu bila bespotrebna.

– Po mom mišljenju to je bespotreban put, ići i odigrati deset minuta – šte ste vidjeli – ništa. Bolje da su ostali s nama i prošli kompletne pripreme, istakao je Slišković.