Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bale prvi put u karijeri zabio četiri gola, Real utrpao 10 komada

BALE RAYO

Gareth Bale zabio je prvi put u karijeri četiri gola na jednoj utakmici. Velšaninu je to pošlo za rukom u duelu Reala i Rayo Vallecana, u 16. kolu Primere, koji je završen pobjedom Kraljeva od čak 10:2.

Bilo je to drugi put ove godine da Real nekome zabije devet ili više golova u jednoj utakmici. Devet su zabili Granadi 5. aprila ove godine.

Džeko opsovao suca i završio u svlačionci VIDEO

Nije na početku izgledalo da će Rayo tako teško nastradati, naprotiv. Real je poveo u 3. minutu golom Danila, a onda je Rayo u 10. i 12. minutu potpuno preokrenuo golovima Amaya i Jozebeda.

Ključni detalj utakmice desio se u 14. minutu kada je isključen igrač Raya, Tito. Već u 28. minutu gosti su ostali i bez Baene koji je dobio drugi žuti karton. I, spasa im nije bilo.


All Goals – Real Madrid 10-2 Rayo Vallecano… by betwinsru

Bale je pogađao u 25., 42., 61. i 70. minutu, Benzema je dodao tri (48., , 79. i 90. minuta), a Ronaldo dva (30. i 53. minuta).

Bale je s četiri gola protiv Raya stigao do brojke 36 u Primeri, i samo je legendarni Gary Lineker efikasniji Britanac u španskom prvenstvu od njega s 42 gola. Real je zabio danas više golova za 90 minuta nego cijela ekipa Manchester United u posljednjih 11 utakmica.

fanoviii

real tab