Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Balotelli glumio povredu da bi kupio novi iPhone 6

mario-balotelli11112

Nakon što je nestašni Italijan Mario Balotelli posuđen Milanu, počele su kružiti priče zašto je Liverpool tako očajnički želio da ga se riješi.

Liverpool Echo prenio je jednu anegdotu iz svlačionice. Naime, Balotelliju je pažnju privukao telefon koji je u ruci držao njegov kolega, pa ga je pitao šta mu je to, a on mu je odgovorio da je u pitanju novi iPhone 6. Novi smatrphone Balotelli, očito, nije imao, što je, prema izjavama očevidaca, uznemirilo Italijana.

Nekoliko trenutaka kasnije svi su krenuli na zagrijevanje, a Balotelli se požalio na bolove u koljenu. Iz stručnog štaba su ga poslali na pregled kod ljekara.

Kad su se igrači Liverpoola nakon 90 minuta vratili u svlačionicu, bili su vidno iznenađeni. Balotelli je sjedio u ćošku, s novim iPhoneom 6 u ruci, sa nekoliko kutija oko njega. Nekoga od svojih “poslušnika” je poslao u šoping, a bol u koljenu je čudom nestala.

Liverpool's Mario Balotelli celebrates after scoring against Ludogorets during the Champions League Group B soccer match between Liverpool and Ludogorets at Anfield Stadium in Liverpool, England, Tuesday, Sept. 16, 2014. (AP Photo/Jon Super) ORG XMIT: REB118

To je samo jedna od anegdota zašto je Liverpool želio da se riješi “promašaja sezone” nakon 12 mjeseci. Kupili su ga od Milana za 16 miliona funti, a pristali su poslati ga nazad u Serie A bez naknade, a i dalje ga moraju plaćati.

Za neuspjeh u Liverpoolu Balotelli može kriviti samo sebe jer nikad nije pokazao profesionalizam i predanost radu.

S druge strane, nije bio nepopularan u svlačionici. Naprotiv. Igrače je često svojim budalaštinama nasmijavao u vrlo turbulentnoj Liverpoolovoj sezoni.

Tako nisu mogli vjerovati kad su ga zatekli kako puši u trening centru, a prepričava se i kako nije znao ko je Joe Allen, iako je s Velšaninom već mjesecima dijelio svlačiniocu.

Zbog njegovog odlaska najsretniji je menadžer Brendan Rodgers, jer će nestašnim Marijom ubuduće da se bavi neko drugi.