Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saigrači iz cityja

Balotelli: Moj prijatelj Džeko mogao bi riješiti finale Lige prvaka

Foto: Screenshot
Balotelli i Džeko

Mario Balotelli u svojoj je karijeri igrao za oba finalista ovogodišnje Lige prvaka, Manchester City i Inter. U Interu je ponikao i ondje igrao od 2007. do 2010., kada je otišao u City i zadržao se do 2013. godine. U intervjuu za La Gazzettu dello Sport najavio je finale.

“Dobio sam nekoliko pozivnica da dođem u Istanbul i najvjerovatnije ću doći. Sjest ću u srednji dio tribine kako bih izbjegao špekulacije. Moje srce je podijeljeno na dva dijela i ne trebam vam ništa više reći. Volio bih kada bi oba kluba mogla osvojiti taj trofej, ali svi znamo da je to nemoguće”, rekao je Balotelli.

“Nema sumnje da Inter ima kvalitetnu ekipu, dovoljno je što su došli do finala da to shvatite. Imaju dosta igrača koji mogu napraviti razliku, a počet ću sa svojim prijateljem Džekom. No ne bih zanemario ni Lukakua, kao ni Lautara koji je prije par dana dao fantastičan gol protiv Fiorentine i u sjajnoj je formi”, izjavio je Balotelli i zaključio:

“Haaland je nevjerovatan, ali rekao sam da i Inter ima fantastične napadače. Bit će to otvorena utakmica. Haaland ima nevjerovatne brojke, ali meni se više sviđa tip napadača kao Victor Osimhen. Finale će biti pravi spektakl i, koji god klub da osvoji, neće biti nezasluženo.”