Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banega potvrdio: Nakon Copa America sam Interista

banega

Transfer koji je dugo najavljivan sada je potvrđen od strane samog igrača.

Jedan od najatraktivnijih slobodnih agenata narednog ljeta na fudbalskoj pijaci je otklonio sve dileme oko svoje budućnosti i obradovao navijače milanskog Intera. Kao što se i očekivalo, argentinski vezista Ever Banega će od naredne sezone igrati za Nerrazzure.

Banega je odbio da produži saradnju sa Sevillom u kojoj je oživeo karijeru nakon fijaska u Valenciji. Argentinac je blistao u dresu Andalužana, ali je odlučio da napusti Španiju posle dve godine.

„U životu, morate da donesete neke odluke. I dalje mi je teško da pričam u prošlom vremenu kada pomenem Sevillu jer su to klub i grad u kojima sam iskusio nešto što nisam nikada ranije. Kada sam došao prije dvije godine, bio sam u teškoj situaciji. Precrtan sam sa spiska za Mundijal, Valencija me je otpisala i onda se pojavila Sevilla da mi pruži šansu. Zato ću joj vječno biti zahvalan. Kada čujete da navijači skandiraju vaše ime, osjećate se ponosnim“, nahvalio je Argentinac klub sa Sanchez Pizuana.

Ali uprkos prelijepe dvije godine u Andaluziji, izabrao je da ode iz kluba bez obeštećenja…

„Imao sam dileme, ali morao sam da donesem odluku. Izabrao sam Inter, sve je ozvaničeno i poslije Copa America i odmora ću se priključiti novim saigračima. Sa Zanettijem sam u kontaktu i on mi je čestitao na odluci da izaberem Inter“, rekao je argentinski reprezentativac.

On je drugo pojačanje Nerrazurra ovog ljeta pošto su prethodno doveli i ijlevog beka Čanera Erkina iz Fenerbahčea. On je takođe došao kao slobodan igrač.