Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor bih

Barbarez o zviždanju himni BiH: Živimo u složenoj državi i neke stvari prihvatamo

sergej barbarez
Foto: Fena

“Živimo u složenoj državi i neke stvari prihvatamo. Nismo u mogućnosti da ih rješavamo adekvatno. Biće i po tom pitanju razgovora, ali budućnost će pokazati svoje, kako će dalje sa ovom državom biti”, odgovorio je Barbarez

Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez za N1 je komentarisao zvižduke za himnu BiH u Mostaru i Banjaluci.

“To je miješanje politike u sport. Sigurno da to ne odgovara. Naše mišljenje se ne podudara s tim situacijama. Ja gledam BiH kao zemlju svih naroda. Ja sam uvjeren i znam da iz svih dijelova BiH imamo navijače. Mi smo dobili tako ogroman feedback. Od sjevera do juga, od zapada do istoka. Ljudi su ponosni da smo se vratili i da smo se vratili da dajemo poštenu sliku. Pa, situacija koja se desila sa malim Davidom. Ali ok. Živimo u složenoj državi i neke stvari prihvatamo. Nismo u mogućnosti da ih rješavamo adekvatno. Biće i po tom pitanju razgovora, ali budućnost će pokazati svoje, kako će dalje sa ovom državom biti”, odgovorio je Barbarez.

Mladi fudbaler Borca, mladi David Vuković odustao je od reprezentacije “zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim”, Vaš komentar? Da li ste razgovarali sa Davidom i šta je bilo u razgovoru?

“Kratku SMS komunikaciju smo imali, jer je direktor Emir Spahić imao s njim razgovor. Mi smo se htjeli boriti da ga ne damo. Svaki igrač je dobro došao, koji smatra to nešto svojim. Na kraju krajeva David se odlučio kako se odlučio, mi to prihvatam i idemo dalje. Fudbal je prebrz da bi ostavljali sve to sa strane. Sve moramo rješavati, bilo pozitivno ili negativno”, zaključio je Barbarez.