Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barbarić: Ciljevi su jasni, mi smo najbolji klub

barbaric

Prozivkom u klupskim prostorijama, aktualni prvak države i vodeći tim prvenstva, mostarski Zrinjski započeo je pripreme za proljetni dio sezone. Na prozivku trenera Ivice Barbarića je došao 31 igrač, među kojima su i tri nova imena Tonći Kukoč, Rijad Kobiljar i povratnik Zvonimir Blaić.

“Prvi dojmovi su jako dobri, iza nas je prvi sastanak na kojemu smo se upoznali. Iznijeli smo ukratko plan rada i ono što se očekuje od igrača. Plan priprema je donekle promijenjen u skladu s otkazivanjem utakmice s Dinamom, pa ćemo do nedjelje raditi jednom dnevno. Nećemo tražiti protivnika umjesto Dinama, jer to je praktički bila humanitarna utakmica. Idealno će nam u ovim vremenskim prilikama prvu utakmicu odigrati 29. januara u Međugorju”, rekao je Barbarić.

Ciljevi Zrinjskog i pod vodstvom Ivice Barbarića ostali su jednaki.

“Rekao sam igračima da su ciljevi poznati i da je to stimulirajuće. Vjerovatno i zbog njihovog doprinosa Zrinjski je danas najbolji klub u BiH i ti ciljevi ostvarljivi. Ne bih previše komentarisao igrački kadar do novih službenih objava, ali ću reći par riječi o novim igračima. Kobiljar je mlad igrač koji puno obećava – moja očekivanja u njegovom su slučaju velika, ali prepustit ćemo vremenu njegov razvoj. Kukoč je jako kvalitetan i nema dileme da će ukoliko dođe na svoj nivo postati veliko pojačanje. Isto tako, o Blaiću ne bih previše trošio riječi. Poznato je kakav je igrač, jako će nam dobro doći,” dodao je.