Barbarić: Derbi protiv Željezničara za nas je jako važna utakmica

l_92e3731c8180c2c0bf2ffa188f695590 (1)
FOTO: FENA

Rekao je i da su imali ‘sitnih’ problema u slaganju igračkog kadra za derbi na Grbavici

U 27. kolu Premijer lige BiH na stadionu Grbavica sastaju se FK Željezničar i NK Široki Brijeg, a utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 20,30 sati.

Trener Širookog Ivica Barbarić ocijenio je kako je njegovoj ekipi potrebno više koncentracije i odlučnosti u nekim situacijama koje mogu odlučiti utakmicu.

– Derbi protiv Željezničara je za nas jako bitna utakmica, kao i sljedeće dvije koje će odraditi tok prvenstva i vrlo vjerovatno konačni plasman. Mi definitivno moramo biti puno odlučniji, ući maksimalno koncentrirani u ovaj susret i tražiti pozitivan rezultat – kazao je Barbarić.

Rekao je i da su imali ‘sitnih’ problema u slaganju igračkog kadra za derbi na Grbavici.

– Većina igrača je u pogonu, ali neki su imali virozu i bili su odsutni s treninga. Međutim, jedini igrač koji neće biti na raspolaganju za utakmicu protiv Željezničara je Mihael Kuprešak – dodao je trener Širokog Brijega.

Desni bočni igrač Širokog Brijega Moris Valinčić također je naglasio važnost ovog derbija u borbi za plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

– Svaka utakmica i svaki bod do kraja su iznimno važni u borbi za Evropu. Znamo koliko nam znače ove tri utakmice. Važan je svaki duel, svaka minuta i sitnice odlučuju u toj borbi za Evropu – ističe Valinčić.

Drži da su obje ekipe u posljednje vrijeme u lošijoj formi.

– Željezničar je u krizi baš kao i mi, ali sigurno je da oni u svojoj ekipi imaju dosta dobrih pojedinaca koji mogu igrati u nekim jačim ligama – kazao je desni bočni igrač Širokog koji očekuje jako dobru utakmicu na Grbavici.

Široki Brijeg dolazi na Grbavicu kao četvrtoplasirana ekipa s 41 osvojenim bodom i nizom od četiri utakmice bez pobjede, dok je domaćin Željezničar nanizao pet poraza u nizu i ispali su iz Kupa BiH. Glavni sudija ove utakmice biti će Irfan Peljto, a pomoćnici će mu biti Amer Macić i Davor Beljo.