Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barbarić i Kajkut oprezni pred Krupu

press

Nakon uvodnog remija kod Čelika u Zenici na startu proljetnog dijela, fudbaleri Zrinjskog sutra igraju prvu domaću utakmicu. Na Stadion pod Bijelim brijegom gostuje Krupa, a meč počinje od 15 sati. Trener Ivica Barbarić oprezan je pred sutrašnji meč.

“Krupa je mlad i radan tim u čijoj igri dolazi do izražaja timski duh. Željni su dokazivanja, i sasvim su zasluženo na petom mjestu”, kazao je i osvrnuo se na utakmicu s Čelikom u Zenici:

“Analizirali smo i stavili u arhivu utakmicu u Zenici. Svjesni smo nedostataka na tom susretu, a to je prvenstveno pozicijska igra. Nismo uspjeli ono što smo željeli, ali bitno je kako smo svjesni pogrešaka, i da ih ne ponovimo”.

Prvi napadač Plemića Jasmin Mešanović neće moći igrati protiv Krupe zbog crvenog kartona, kao ni Zvonimir Bleić koji je povrijeđen. Mešanovića će u vrhu napada zamijeniti novo pojačanje, Saša Kajkut.

“Čeka nas izuzetno zahtjevna i teška utakmica. Igrao sam tri mjeseca u Krupi, te sam upoznao ekipu i organizaciju kluba. Mogu samo da kažem riječi hvale za njih. Krupa je sasvim zasluženo na mjestu gdje se nalazi”, istakao je Kajkut.