Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barca ide u štrajk, u utorak će Camp Nou biti zaključan

camp_nou

Uprkos činjenici da su španske vlasti nasilno pokušale zabraniti provođenje referenduma o katalonskoj samostalnosti u nedjelju, on je održan, a čak 90 posto Katalonaca glasalo je za odcjepljenje iz Španije.

Više od 500 građana je ozlijeđeno, Katalonce je policija brutalno mlatila, a UN je poslao dopis Madridu da provede istragu o nasilju u Barceloni i ostalim gradovima gdje se referendum održavao.

Nogometaši Barcelone na dan referenduma odigrali su utakmicu protiv Las Palmasa. Zbog situacije u pokrajini Barca je tražila odgodu susreta, no dobili su naređenje – ili će igrati ili će biti kažnjeni gubitkom bodova.

Bila je to teška odluka za klub, a predsjednik Barce Jose Maria Bartomeu ipak je prelomio uprkos tome što su neki igrači odbijali igrati. Barcelona je pobijedila Las Palmas u nenormalnim uslovima. Na Camp Nou nisu pušteni navijači.

No iako su zbog odluke da ipak odigraju utakmicu dobili puno kritika, u Barceloni su najavili da će podržati veliki štrajk diljem Katalonije zakazan za utorak.

U službenoj izjavi kluba stoji kako će Camp Nou biti u utorak zaključan, a taj dan trenirati neće nijedna selekcija katalonskog kluba.

Sramotan odnos Saveza prema Malkočeviću i kadetima