Barca završila posao: Iz Dortmunda stiže zamjena za Neymara

dembele

Neymar je u šokantnom transferu napustio Barcu ovog ljeta i ostavio veliku rupu u napadu, koja se osjetila i u Superkupu Španije.

Barca je od njegovog transfera ipak dobila veliku svotu novca, te uprava čini sve u svojoj moći da Brazilcu pronađe adekvatnu zamjenu.

Nekoliko imena je bilo u igri, a izgleda da je potraga uspješno okončana.

Naime, prema posljednjim informacijama, katalonski klub nalazi se nadomak angažovanja fudbalera Borussije iz Dortmunda Ousmane Dembéléa.

Francuski internacionalac je već dvije godine na radaru Barcelone, ali je uprava njemačkog kluba minulog ljeta bila brža, te je Francuz završio na “Signal Iduna Parku”.

Imao je sjajnu sezonu u dresu Borussije, bio je jedan od najboljih igrača Bundeslige već u svojoj debi sezoni, a to nije promaklo ni upravi “Blaugrane”, koja je nastavila da ga prati.

Pokušali su da ga angažuju i prije prodaje Neymara, ali je tada bilo jasno da nemaju sredstva da realizuju taj transfer, što se prodajom Nemyara značajno promijenilo.

Borussija je navodno odbila prvu ponudu Barcelone, iz uprave kluba su tvrdili da ponuda nije bila dovoljno dobra što je razljutilo samog fudbalera, koji je na kraju dobio i suspenziju od strane “Milionera”.

Čini se da je uprava Borussije na kraju poklekla, Dembele je uhvaćen u pakovanju stvari za selidu, a dokaz je i fotografija koju možete pogledati u prilogu.