liga prvaka

Barcelona bez Messija i De Jonga u Kijevu

koeman

Koemanu na raspolaganju nisu ni povrijeđeni Samuel Umtiti, Ronald Araujo i Gerard Pique, te je Clement Lenglet jedini “prirodni” centralni bek u timu, prenosi Football Espana

Lionel Messi nije uvršten u sastav Barcelone koji će u Ukrajini odmjeriti snage sa Dinamom iz Kijeva, u susretu Lige prvaka.

Frenkie de Jong također nije na spisku, s obzirom na to da je trener Ronald Koeman dvojici najvažnijih igrača dao odmor nakon razočaravajućeg poraza od Atletio Madrida tokom vikenda.

– Odlučili smo da ne igraju Messi and De Jong – rekao je Koeman na pres-konferenciji uoči ovog meča.

– Naša situacija u Ligi prvaka je prilično ugodna, a njima je potreban odmor – dodao je,

Koemanu na raspolaganju nisu ni povrijeđeni Samuel Umtiti, Ronald Araujo i Gerard Pique, te je Clement Lenglet jedini “prirodni” centralni bek u timu, prenosi Football Espana.

Sergio Busquets je također povrijeđen pa će Miralem Pjanić na sredini terena igrati zajedno sa Carlesom Alenom ili Riquijem Puigom.

Koeman zajedno sa Pjanićem može koristiti i Philippa Coutinha, ispred kojih bi igrali Pedri, Ousmane Dembele i Francisco Trincao, dok bi u vrhu napada trebao da igra Antoine Griezmann.

Barcelona je nakon poraza od Atletica pala na 12. mjesto Primere, dok u svojojo grupi u Ligi prvaka vodi sa maksimalne tri pobjede. Dinamo Kijev je na trećem mjestu.