Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Barcelona gostuje Napoliju, Porto domaćin Arsenalu

fc barcelona
Foto: FC Barcelona

Oba večerašnja susreta gledaoci u BiH mogu pratiti na kanalima TV Arena Sport

Još dva susreta osmine finala Lige prvaka bit će odigrana večeras.

U Portu se sastaju istoimeni domaćin i londonski Arsenal. Porto trenutno je na trećem mjestu portugalskog prvenstva i nije bio najbolji u ovoj sezoni. Portugalska ekipa pobijedila je Estrelu Amadoru rezultatom 2:0 tokom vikenda i bit će samouvjerena uoči ovog susreta.

Arsenal je, s druge strane, trenutno na drugom mjestu Premiershipa te je u dosadašnjem dijelu sezone pojačao rezultat. Topnici su porazili Burnley rezultatom 5:0 u svojoj prethodnoj utakmici i nastojat će postići sličan rezultat ovog vikenda.

Arsenal ima blagu prednost u odnosu na Porto i dobio je tri od posljednjih šest utakmica koje su odigrale dvije ekipe, za razliku od dvije pobjede Porta. Arsenal je proteklih mjesec dana bio u izuzetnoj formi i zabio je 21 gol u zadnjih pet utakmica.

U Napulju gostuje Barcelona. Ekipa trenera Xavija Hernandeza je trenutno na trećem mjestu na TABELI La Lige i slabo je ispunila očekivanja u dosadašnjem dijelu sezone. Katalonski gigant nadmašio je Celtu Vigo do tijesne pobjede od 2:1 u prethodnoj utakmici.

S druge strane, Napoli je trenutno na devetom mjestu ljestvice Serie A i nije baš najbolje ove sezone. Napuljska ekipa odigrala je 1:1 protiv Genoe tokom vikenda i morat će podignuti razinu u ovoj utakmici. Barcelona ima impresivan učinak protiv Napolija na evropskoj sceni te je pobijedila u pet od osam odigranih utakmica između dvije ekipe, naspram jedne pobjede Napolija.

Oba večerašnja susreta gledaoci u BiH mogu pratiti na kanalima TV Arena Sport.

21:00 Napoli – Barcelona (Arena 1 Premium)

21:00 Porto – Arsenal (Arena Sport 1)