Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona i Real Madrid nakon 25 godina odigrali “El Clasico“ van Španije

real_barca

Najljući rivali španskog fudbala Real Madrid i Barcelona kasno sinoć odigrali su meč na turniru Međunarodni kup šampiona u SAD-u, a katalonski velikan je slavio pobjedu rezultatom 3:2, javlja Anadolu Agency (AA).

Međunarodni kup šampiona turnir je koji se igra uoči početka nove fudbalske sezone u Evropi, pa najjače evropske ekipe to takmičenje koriste za pripreme. Turnir se igra u tri odvojene faze i to na stadionima u SAD-u, Kini i Singapuru.

U zanimljivom meču špansih rivala na stadionu “Hard Rock“ u Miamiju sinoć je Barcelona slavila u “El Clasisu“ protiv Real Madrida.

Katalonci su bolje otvorili meč i poveli golom Messija već u trećoj minuti, a hrvatski as Ivan Rakitić je četiri minute kasnije povećao prednost Barcelone na 2:0. U 14. minuti meča i za Real gol postiže jedan “vatreni“ Mateo Kovačić, a do kraja poluvremena madriđani su i izjednačili na 2:2 golom Marca Asensija.

Gol odluke postigao je Gerard Pique u 50. minuti meča i Barceloni donio pobjedu u “El Clasicu“ koji je prvi put igran van Španije nakon dvije i pol decenije.

Barcelona je tako iz tri meča sakupila sedam bodova i postala osvajač turnira u SAD-u.

O kvaliteti turnira ponajbolje govore imena klubova koji učestvuju, a ove godine su to bili Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Bayern Muchen, Borussia Dortmund, Juventus, Milan, Inter, Roma, Paris Saint-Germain i Olympique Lyon.