Coutinho

Barcelona prodaje zvijezdu za 140 miliona eura manje nego što je plaćen

Coutinho

Ofenzivni veznjak iskoristiv na obje krilne pozicije ima tek 29 godina, skupio je 63 nastupa za brazilsku reprezentaciju, i za mnoge će, uvjereni su španski mediji, biti prihvatljiv mamac po toj cijeni

Barcelona je navodno spremna prihvatiti ponudu od 25 miliona eura kako bi realizirala prodaju Philippea Coutinha i to samo tri i po godine nakon što ga je dovela iz Liverpoola u transferu koji je platila 122 miliona eura, a koji je uz bonuse mogao rasti do 167 miliona eura.

Coutinho se nije nametnuo u Barceloni te ga je klub u sezoni 2019./2020. proslijedio na posudbu u minhenski Bayern s kojim je tada osvojio njemačko prvenstvo, kup i Ligu prvaka.

Osim što na Coutinha u Barceloni ne gledaju kao na igrača koji im je neophodan, klub mora u rasprodaju kako bi uspio Lionelu Messiju ponuditi novi unosni ugovor a da ne prekrši pravila finansijskog fair-playa.

Ofenzivni veznjak iskoristiv na obje krilne pozicije ima tek 29 godina, skupio je 63 nastupa za brazilsku reprezentaciju, i za mnoge će, uvjereni su španski mediji, biti prihvatljiv mamac po toj cijeni.

Coutinho je u prošloj sezoni odigrao tek 14 utakmica za Barcelonu, mučeći se s raznim povredama. Postigao je tri i saigračima namjestio dva gola. Ukupan učinak za katalonski klub iznosi mu 90 utakmica, 23 gola i 14 asistencija.