Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona protiv Atletico Madrida izborila finale Kupa kralja

suarez slavlje

Nogometaši Barcelone izborili su mjesto u finalu španskog Kupa kralja odigravši 1-1 protiv Atletico Madrida u revanš utakmici polufinala na Nou Campu, čime su odbranili prednost izborenu u prvom dvoboju (2-1).

Barcelona je do vodstva stigla u 43. minuti, nakon što je Moya kratko odbio loptu nakon udarca Lea Messija sa ruba šesnaesterca, a na nju natrčao Luis Suarez i poslao je pokraj nemoćnog golmana Atletica.

U 57. minuti domaća ekipa ostala je s igračem manje, nakon što je drugi žuti karton zaradio Sergi Roberto. No, gosti su u brojčanoj prednosti uživali samo 12 minuta, jer je u 69. minuti drugi žuti karton zaradio belgijski reprezentativac Yannick Carrasco.

U 80. minuti Francuz Kevin Gameiro izborio je, ali i promašio penal. No, tri minute poslije Gameiro se iskupio pogotkom za 1-1 nakon sjajnog dodavanja Antoinea Griezmanna.

Barcelona je u 90. minuti ponovno ostala brojčano inferiorna, nakon što je u razmaku od samo tri minute sudija Manzano pokazao dva žuta kartona Luisu Suarezu.

Unatoč žestokom pritisku gostujuće ekipe, Barcelonina odbrana je uspjela zadržati neodlučeni ishod koji je Katalonce doveo na korak do odbrane naslova u Kupu kralja.

Barcelona će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Alavesa i Celte Vigo. Prvi dvoboj u Vigu završio je 0-0, a uzvrat je na rasporedu u srijedu, s početkom u 21 sat.


B–A_1–1 by mediabh