Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona razbila Sporting, Enrique najavio odlazak

enrique

Nogometaši Barcelone “razmontirali” su ekipu Sportinga iz Gijona sa 6:1 i barem privremeno zasjeli na vrh tabele u Primeri (utakmica Reala i Las Palmasa je u toku).

No, umjesto slavlja i priče o sjajnoj igri, navijači katalonskog diva večeras će pričati o nečemu sasvm drugom.

Pravi šok na Camp Nou nakon utakmice izazvao je trener Luis Enrique koji je objavio da na ljeto napušta Barcelonu!

“Ovu konferenciju za medije ću završiti na drugačiji način, objavom da naredne sezone neću biti trener Barcelone. Neću obnoviti ugovor na kraju sezone. Ovo je za mene teška odluka o kojoj sam mnogo razmišljao. Vjerujem da ću ostati vjeran svojim zamislima. U predsezoni sam razgovarao sa Albertom Solerom i Robertom Fernandezom i rekao im da postoji ta mogućnosti. Sada sam odlučio to reći i javno”, kazao je Enrique novinarima nakon utakmice protiv Sporting Gijona u kojoj je njegov tim slavio sa 6:1.

Na pitanje novinara o razlogu odlaska iz Barcelone, Enrique je istakao da iza odluke stoji njegova fudbalska filozofija.

“Razlog je u filozofiji koju slijedim u ovom poslu. Želim se zahvaliti klubu na povjerenju koje sam dobio kao trener i kao igrač”, kazao je Enrique.

Dodao je na kraju da ga čekaju tri uzbudljiva mjeseca koja će provesti na čelu Barcelone.

Što se tiče utakmice protiv Gijona, pogađali su Messi (9.), potom Rodriguez (11. autogol), pa Suarez (27.), Paco (49.), Neymar (65.) i Rakitić (87.).

Jedini gol za goste zabio je Castro u 21. minutu utakmice.