Barcelona remizirala sa Villarrealom

villarreal

Fudbaleri Barcelone odigrali su neriješeno 2:2 (2:0) sa Villarrealom na Madrigalu u 30. kolu španske Primere.

Ekipa Luisa Enriquea nije na pravi način iskoristila poraz Atletico Madrida od Gijona u subotu kako bi još više uvećela prednost, ali sada razlika između dva tima iznosi devet bodova.

Barcelona je nakon prvog poluvremena imala dva gola prednosti.

Rakitić je donio vodstvo svojoj ekipi u 20. minutu. Poslije slobonog udarca Messija, Suarez iz peterca nije uspio da postigne pogodak, lopta se odbila do Rakitića koji trese mrežu sa 11 metara.

U 41. minutu dosuđen je penal za Barcelonu, jer je Neymar oboren u kaznenom prostoru. Brazilac je izveo kazneni udarac i bio precizan šutem u lijevi golmanov ugao.

Domaći fudbaleri smanjili su rezultat u 57. minutu kada je gol postigao Bakambu. Suarez je u padu šutirao, pošto je prethodno pokušao da ga zaustavi Mascherano, golman je odbranio vrhovima prstiju, ali je lopta došla do fudbalera iz Konga koji bez problema upisuje u strijelce.

https://www.youtube.com/watch?v=NQks8Mlg8gY

Tragičar za svoj tim bio je Mathieu koji je postigao autogol u 63. minutu, poslije kornera Villarreala, kada je glavom pokušao da izbaci loptu iz peterca, ona je završila iz leđa Brava.

Barcelona je do kraja susreta preko Rakitića, Suareza, pokušavala da vrati vodstvo i upiše sva tri boda, ali mreža Villarreala ostala netaknuta.