Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona slavila u Sevilli, Messi postigao 500. gol

messi-suarez

Fudbaleri Barcelone pobijedili su Sevillu u gostima sa 2:1 u velikom derbiju i posljednjem meču 11. kola La lige.

Katalonci su osvojili tri boda na izuzetno teškom gostovanju, a do pobjede su stigli nakon preokreta.

Ekipa Jorgea Sampaolija počela je nadahnuto nošena sjajnom podrškom svojih navijača. Sevilla je bila znatno bolji tim u prvih 20-ak minuta i to je naplatila u 15. minutu.

Sarabija je uposlio Vittola, Roberto je pogriješio, a napadač domaćih rutinski je savladao Ter Stegena.

Djelovali su Katalonci veoma loše u tim trenucima, a onda se probudio najbolji igrač svijeta Lionel Messi.

Argentinac je dva minuta pred poluvrijeme natrčao na dodavanje Neymara i izuzetno preciznim udarcem donio je izjednačenje svom timu.

To je inače bio jubilarni 500. gol Messija u dresu Barcelone, ali kada se u obzir uzmu i prijateljski mečevi.

U drugom dijelu nije bilo dileme. Barca je dominirala u najvećem periodu meča i pravo je čudo kako je postigla samo jedan gol. U 61. minutu Messi je nanizao nekoliko protivničkih igrača, a onda idealno proigrao Luisa Suareza koji je rutinski završio akciju za 2:1.

Imali su Messi i Suarez još nekoliko šansi do kraja, imala je i Sevilla nekoliko dobrih pokušaja u samom finišu, ali je ipak ostalo realnih 2:1.

Messi je sedam minuta prije kraja dobio žuti karton i to pošto je fauliran. Nzonzi mu je izuo kopačku, a sudija je Messiju pokazao opomenu jer je navodno odugovlačio sa obuvanjem.

Barca je ostvarila osmu pobjedu u sezoni i sada na drugom mjestu ima 25 bodova, dva manje od Real Madrida. Ekipa Seville je peta sa 21 bodom.