Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona slavila u utakmici bez publike, odnekud ipak utrčao navijač (VIDEO)

messi_prazni_camp_nou

U jednoj sasvim neobičnoj utakmici, koja je zbog sigurnosti igrana bez publike (hiljade su ljudi do posljednjeg trenutka čekali da uđu na stadion), Barcelonini su igrači mislima bili uz porodicu i prijatelje koji su duživljavali neugodne okršaje s policijom zbog referenduma za neovisnost Katalonije, a gosti iz Las Palmasa došli su u majicama sa španskom zastavom, Barcelona je pobijedila Las Palmas s 3:0, prenosi goal.com.

Koliko je to bila neobična utakmica, svjedoči i statistika: u prvom poluvremenu Barca je bila inferiorna po posjedu lopte (45:55 posto), gosti su imali i više šansi i stativu (Calleri u 43. minuti na povratnu loptu Tannanea), najveća je prijetnja domaćina bio Messijev slobodni udarac, koji je golman izvadio iz rašlji. A Barcelonini su igrači u 45 minuta skupili četiri žuta kartona! Alba, Pique, Paulinho i Busquets.

U 49. minuti Barca je ipak povela: Messi je ubacio iz kornera, a Busquets zabio glavom.

Dvije minute kasnije Luis Suarez je dobio i peti žuti karton domaćina, jer je glumio penal.

No, u 70. minuti priča je završila: Denis Suarez vrhunski je proigrao Messija, a Leo tako lakoćom zaobišao golmana i gurnuo u mrežu. Nakon toga gola jedan je navijač odnekud utrčao u teren noseći neku poruku…

U 77. Messi je zabio i treći, ovaj put također je jednim okomitim dodavanjem Suarez izbacio cijelu obranu gostiju, samo ovaj put – Luis Suarez. Messi ima 11 golova u sedam kola La Lige, te 13 u svim takmičenjima!

Inače, u toj je utakmici Messi prestigao Carlesa Puyola upisavši 594. utakmicu za Barcu. Ispred su ostali samo Xavi (767) i Iniesta (639).

Nakon sedam kola Barcelona na reprezentativnu stanku odlazi s maksimalnim 21 bodom i gol-razlikom 23:2!