Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

savladali Sociedad

Barcelona u finalu španskog Superkupa, pogodio i Pjanić (VIDEO)

pjanic

Među izvođačima jedanaesteraca za Barcelonu bio je i Miralem Pjanić kojem je ovo bio prvi pogodak u dresu katalonskog kluba

Golman Barcelone Marc-Andre ter Stegen najzaslužniji je za plasman Katalonaca u finale španskog Superkupa, jer je u polufinalnom dvoboju protiv Real Sociedada obranio dva jedanesterca u odlučujućem raspucavanju te imao nekoliko ključnih obrana i tijekom dvoboja.

Barcelona je povela u 39. minuti pogotkom glavom Frenkieja de Jonga na ubačaj Antoinea Griezmanna. U 51. minuti Real Sociedad je izjednačio iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Mikel Oyarzabal.

Do kraja osnovnog dijela utakmice, kao ni u produžetku, pogodaka više nije bilo pa su o plasmanu u finale odlučivali jedanaesterci. Nijedan od prve trojice izvođača baskijske ekipe nije uspio pogoditi mrežu, jer je ter Stegen odbranio Jonu i Oyarzabalu, a Willian Jose je pogodio vratnicu. Kod Barcelone je to isto učinio de Jong u prvoj seriji, a u četvrtoj je Griezmann poslao loptu preko gola. Među izvođačima jedanaesteraca za Barcelonu bio je i Miralem Pjanić kojem je ovo bio prvi pogodak u dresu katalonskog kluba.

U petoj seriji je izvođač za Barcelonu bio Ruqui Puig i preciznim je udarcem odveo svoju ekipu u finale koje je na rasporedu u nedjelju, 17. januara u Sevilli.

Barceloni će suparnik u finalu biti pobjednik dvoboja aktualnog prvaka Real Madrida i Athletic Bilbaa koji će biti odigran u četvrtak u Malagi.

Izvođenje penala pogledajte na ovom LINKU.