Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona za 30 miliona eura kupila napadača

paco alcacer

Liječnički pregled u Barceloni obavio je ranije jutros, kako bi na vrijeme mogao stići na okupljanje reprezentacije Španije u Madridu.

Francisco Alcacer, kojeg kao i svakog “Franju” u njegovoj zemlji zovu Paco, za 23. rođendan poklonio je sam sebi ono o čemu mašta svaki nogometaš – transfer u Barcelonu, jer liječnički pregled okončan je uspješno i očekuje se samo službena objava klubova.

Valencija, čije je Paco dijete, dobit će odštetu od 30 miliona eura, uz još 2 eventualnih bonusa, za napadača koji je u tri posljednje sezone postigao 43 gola, a sada potpisuje petogodišnji ugovor s Barcelonom.

Naravno, osvajač dvostruke španske krune ne kupuje ga kao prvotimca, nego ispomoć Messiju, Neymaru i Suarezu, a svakako će dobiti minutažu u prvim fazama Kupa Kralja ili u grupi Lige prvaka, kada Barca osigura prolazak grupe, piše Index.

Alcacer se i visinom (176 centimetara) uklapa u gabarite Barcelone, ali je opasan u zraku i iznimno borben te se koristi s obje noge.

Za Španiju je debitovao prije tačno dvije godine i od tada je za Furiju igrao 13 utakmica i postigao šest golova.

Sve te zgoditke zabio je u samo godinu dana, od debija u septembru pretprošle do oktobra prošle godine, ali usprkos tome što je s pet golova bio najbolji strijelac Španije u kvalifkacijama za EP, Del Bosque ga nije vodio u Francusku. Novi selektor Lopetegui pozvao ga je za novi ciklus pomlađene Furije, kvalifikacije za SP 2018.