Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona za veliku svotu dovodi ključnog igrača Juventusa

Pjanic – Bonucci

Barcelona neće po dobrome pamtiti proteklu sezonu. Izmaknuo je katalonskom divu i domaći naslov, ali i Liga prvaka, a mnogi za to krivce vide u odbrani.

Svjesni su u Barci kako je Javier Mascherano, koji je tu poziciji dugo vremena odlično ‘krpao’, već pomalo postao ‘staro željezo’ te kako ne mogu ostati samo na Gerardu Piqueu, bez obzira što se Samuel Umtiti pokazao kao dugoročno dobra kupovina.

Velikan Primere se stoga poprilično u tajnosti bacio na igrača koji bi apsolutno svima bio veliko pojačanje i kojeg mnogi smatraju trenutno možda i najboljim odbrambenim igračem na svijetu.

Englezi su tako lansirali vijest kako je Leonardo Bonucci apsolutni prioritet Barcelne ovoga prijelaznog roka.

Italijan koji je prije dva mjeseca napunio 30 godina pred sobom još uvijek ima sigurno barem 3-4 godine vrhunskog nogometa, a nakon što se Antonio Conte pomalo ohladio od njega i počeo interesirati za Southamptonovog Virgila van Dijka te Rominog Antonija Rudigera, u akciju je krenulo vodstvo Barce.

Conte je Bonuccija vodio u Juventusu i Italiji te ga je htio dovesti u Chelsea, no pitanje je može li se finansijski nositi s Barcom koja nije puno trošila i koja je sigurno spremna ponuditi veliki iznos, za razliku od Contea koji je već sredio na koje igrače idu 250 miliona eura ‘poklonjenih’ od strane Romana Abramoviča.

Englezi ističu kako Abramovič sasvim sigurno ima novca za Bonuccija, no zbog finansijskog fair playa vrlo lako bi na Stamford Bridge mogao doći neko jeftiniji poput gore spomenutog dvojca, a u tom slučaju Bonucci bi preselio na Camp Nou.

Konkretna svota odštete nije spominjana, no špekulira se o 70 miliona eura.