Fabian Ruiz

Barcelona želi dovesti mladog veznjaka Napolija

fabian ruiz

Ruiz je već dugo velika želja katalonskog kluba, još otkad je nosio dres Betisa, a nastavili su ga pomno pratiti i kad je prešao u Napulj

Čelnici Barcelone silno žele dovesti mladog veznjaka Napolija Fabiana Ruiza kojeg prate već nekoliko godina, pišu španski mediji, a prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako piše “Mundo Deportivo”, Eric Abidal, tehnički sekretar Barcelone, proteklog vikenda uživo je pratio utakmicu između Leccea i Napolija kako bi posmatrao 23-godišnjeg Ruiza.

Barcelona navodno već u narednom prijelaznom roku želi dovesti španskog veznjaka kako bi dodatno pojačali ekipu. List “Mundo Deportivo” tvrdi da je Španac Barcina glavna meta za 2020. godinu.

Ruiz je već dugo velika želja katalonskog kluba, još otkad je nosio dres Betisa, a nastavili su ga pomno pratiti i kad je prešao u Napulj.

Njegova prepoznatljiva kvaliteta je kombinacija snage i mekane lijeve noge, a, pored toga, može pokrivati tri pozicije veznog reda.

Ljetos je bio dio mlade reprezentacije Španije koja je osvojila titulu prvaka Europe.

Karijeru je počeo 2014. godine u ekipi Betisa, odakle je 2017. godine otišao na posudbu u Elche, a naredne godine ga je kupio Napoli u kojem je upisao 31 nastup i postigao šest golova. U dresu reprezentacije Španije je igrao u dvije utakmice.