Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"kakav lik"

Barcin potop protiv Granada: Sada je poznato i zbog čega je isključen Koeman

koeman

Nije se odmah znalo zbog čega je Koeman zaradio isključenje, ali španski mediji kasnije su uvidom u zapisnik otkrili da je razlog bio konstantno prigovaranje sucu

Barcelona je imala sve u svojim rukama te je šest pobjeda u šest preostalih utakmica u španskom prvenstvu garantiralo katalonskom klubu novi naslov prvaka. Već u prvoj utakmici u tom nizu ekipa Ronalda Koemana napravila je krivi korak i upisala poraz od Granade (1:2) te je i dalje trećeplasirana na ljestvici sa 71 bodom, koliko ima i drugoplasirani Real Madrid, odnosno udaljena dva boda od vodećeg Atletico Madrida.

Sam Koeman je susret završio udaljen od terena nakon što je isključen u 66. minuti, tri minute nakon što je Darwin Marchis svojim golom poništio Barceloninu prednost ostvarenu preko Lionela Messija. Za pobjedu je u 79. zabio Jorge Molina.

Nije se odmah znalo zbog čega je Koeman zaradio isključenje, ali španski mediji kasnije su uvidom u zapisnik otkrili da je razlog bio konstantno prigovaranje sucu.

‘Nakon što je bio upozoren zbog svojih komentara, ponovno se obratio četvrtom sucu ovim izrazom: ‘Kakav lik.”’

Zbog svog prvog isključenja u ulozi Barceloninog trenera, Koeman će propustiti sljedeći susret u kojem njegova ekipa igra protiv Valencije.