Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radio Katalonija

Barcini igrači već izgubili povjerenje u novog trenera?

quique-setien-barcelona

Igrači su navodno ljuti i na čelnike Barcelone koji su ovosezonskim potezima doveli do toga da se klub nalazi u teškoj situaciji

Barcelona je izgubila El Clasico i prvo mjesto na tabeli, a igrači katalonskog kluba krivcem za to smatraju trenera Quiquea Setiena.

Katalonski radio objavio je kako Messi i društvo smatraju da novi trener nije dorastao vođenju Barcelone. Krive ga za izvođenje Artura Vidala na derbiju protiv Reala, ali i loš rad na treninzima zbog kojeg igrači vjeruju da ispaštaju na utakmicama.

“Atmosfera je loša zbog niza incidenata i teško da će Barcelone i Setien uspjeti”, rečeno je u programu Radija Katalonije.

Posljednji u nizu takvih incidenata bio je sukob najboljeg igrača i pomoćnog trenera na treningu poslije Reala. Messi je na tom treningu upozorio Sarabiju, dugogodišnjeg Setienovog pomoćnika, da više neće tolerirati njegovo divljanje na klupi i vrijeđanje Barceloninih igrača.

Igrači su navodno ljuti i na čelnike Barcelone koji su ovosezonskim potezima doveli do toga da se klub nalazi u teškoj situaciji, a posebno su bijesni zbog otkaza Ernestu Valverdeu iako je sportski direktor Eric Abidal pravdajući tu odluku javno rekao da je dio igrača bio nezadovoljan s Valverdeom.