Predsjednik Barcelone

Bartomeu nije podnio ostavku, ostaje da se bori

bartomeu-messi

Bartomeuov mandat traje do marta sljedeće godine, kada bi trebalo da se održe izbori

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu odlučio je da ne podnese ostavku prije isteka mandata, iako se nalazi pod pritiskom loših rezultata, rata sa Lionelom Messijem, ali i inicijative “sociosa.”

Bartomeu je najavio da će ostati da sačeka ishod glasanja o povjerenju njemu i upravnom odboru. Ono je zakazano za 1. i 2. novembar, a izvjesno je da bi posle toga Bartomeu morao da ode sa mjesta predsjednika, prenosi Sport Klub.

Španski mediji pisali su i da se 57-godišnjak već obratio katalonskoj Vladi, zamolivši da se referendum o nepovjerenju odloži zbog pandemije koronavirusa. Ukoliko ne uspije da odloži glasanje, Bartomeu bi mogao već u ponedjeljak da ode iz kluba.

Zvanično, Bartomeuov mandat traje do marta sljedeće godine, kada bi trebalo da se održe izbori. Međutim, stvari su posebno eskalirale u poslednjih godinu dana, pošto su on i Eric Abidal ušli u otvoren sukob sa igračima po mnogim pitanjima, između ostalog i oko smanjenja plata, a tu je bila i epska kriza kada je Lionel Messi najavio da želi da ode. On je ostao, a da li će Bartomeu ostati to zavisi od toga da li će prvo preživjeti glasanje o povjerenju početkom novembra, a ako mu to pođe za rukom, drugi test imaće u martu kada su na programu redovni izbori.