Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener željezničara

Bašić: Dešavanja iz Banje Luke nam ne idu u prilog, derbi je izgubio sjaj

nermin basic – fena
Nermin Bašić FOTO: FENA

Komentarisao je i utakmicu Sarajeva sa Borcem u Banjoj Luci, gdje je sudija Gigović napravio lakrdiju po ko zna koji put

Najveći derbi bosanskohercegovačkog fudbala između FK Sarajevo i FK Željezničar na programu je u petak.

Uoči derbija, održana je press-konferencija FK Željezničar na kojoj je izjavu dao trener Plavih Nermin Bašić.

-Imam zaista veliko poštovanje prema Sarajevu, ekipa je u nekom trancizijskom periodu, ali ga polako prelaze. Vidi se to i na terenu. Igraju dobro, prave rezultat. Imaju određenu nadmoć na terenu. Očekujemo jako tešku i bitnu utakmicu za obje ekipe. Ovaj derbi nije samo derbi, on daje jednu veću težinu s obzirom na tabelu. Očekujem da budemo hrabri i odvažni, da vjerujemo u sebe i svoj klub. Rekao sam igračima da sam ponosan na njih, napravili su vrhunski rezultat – započeo je Bašić.

Kazao je da će mu biti dostupni svi igrači osim Galića (povreda) i Cocalića (suspenzija)

-Svaka četiri dana u prosjeku igramo. Nadao sam se da će biti derbi u subotu ili nedjelju, nisu nam to dozvolili. Bit će određenih problema zbog umora – kazao je trener Željezničara.

Komentarisao je i utakmicu Sarajeva sa Borcem u Banjoj Luci, gdje je sudija Gigović napravio lakrdiju po ko zna koji put.

-U ovom momentu, dešavanja u Banjoj Luci za nas nisu prednost. Varešanovićeva ekipa je dobila motiv da njemu nešto vrati. Nije prednost što Mirza neće biti na klupi – smatra Bašić.

Smatra da je derbi izgubio svoj nekadašnji sjaj.

– Nadam se da će biti dobra i gledljiva utakmica, sa puno akcija i lijepih stvari. Ljudi su dolazili da prave reporetaže o derbiju, derbi ima zlatni sjaj, a mi smo ga trenutno napravili da nema sjaja nikakvog. Ne znam zašto. Očekujem da bolji pobjedi – zaključio je.