Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener želje

Bašić: U narednim susretima igramo na rezultat, želimo na pauzu sa što više bodova

bašić
Foto: Amer Kajmović/FENA

Vjeruje da najveća opasnost prijeti iz tranzicije, dugih lopti, prekida, a izdvojio je i dvojicu igrača Igmana, Ramića i Hebibovića

Fudbaleri Željezničara u srijedu na Grbavici dočekuju ekipu Igmana iz Konjica, u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige BiH.

U Željezničaru se nadaju da mogu ostvariti drugu pobjedu u četiri dana, nakon što su u subotu savladali ekipu Tuzla Cityja. No, Plave sa Grbavice očekuje težak posao s obzirom na to da im u goste dolazi ekipa koja je u četiri utakmice upisala tri pobjede i nalazi se na diobi drugog mjesta na tabeli.

Trener Željezničara Nermin Bašić na pres-konferenciji je podcrtao da ih očekuje teška utakmica protiv ekipe koja “na Grbavici igra dobro”, navodeći da su njegovi igrači trenutno “u emotivnom pražnjenju nakon Evrope, stiže nas malo umor što je vidljivo bilo zadnje dvije utakmice”.

Izdvojio dvojicu igrača Igmana

-Očekujemo ekipu koja je dobro startala prvenstvo, koja je u vrhu tabele. Zadržali su gro ekipe koja je prošle godine iznijela prvenstvo, a to je i protivnik koji nam nekako ne leži. Moraćemo se dosta prilagođavati. Mi radimo na sebi, individualno i kolektivno kako bismo bili pravi na ove dvije utakmice u kojima isključivo igramo na rezultat, bez nekih zahtjeva za ljepotu, da probamo na reprezetativnu pauzu otići sa što više bodova – rekao je Bašić.

Vjeruje da najveća opasnost prijeti iz tranzicije, dugih lopti, prekida, a izdvojio je i dvojicu igrača Igmana, Ramića i Hebibovića.

-Oni su ekipa koja i kada ne igra najbolje zna igrati na rezultat, jako su iskusni i vidi se da je dobra sinergija između stručnog štaba i igrača – naglasio je Bašić.

Utakmica se igra u srijedu na Grbavici od 18 sati i 30 minuta.