Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Bavarci bez milosti, Lewandowski još jednom za istoriju

lwea (1)

U 12. i 21. minuti je Poljak pogađao iz penala, da bi u 23. postigao i gol iz igre te kompletirao hat-trick

Minhenski Bayern je večeras na svom terenu razbio austrijski Red Bull Salzburg. U revanš meču osmine finala Lige prvaka Bavarci su demolirali ekipu iz Austrije s čak 7:1.

Tako su Bavarci, nakon remija u prvom meču od 1:1, s ukupnih 8:2 prošli u četvrtfinale Lige prvaka.

Briljirao je večeras Robert Lewandowski, koji je već u prvom poluvremenu, u roku od 11 minuta, stigao do hat-tricka i donio Bayernu u 23. minuti velikih 3:0.

U 12. i 21. minuti je Poljak pogađao iz penala, da bi u 23. postigao i gol iz igre te kompletirao hat-trick. Bio je to Poljaku peti het-trik u Ligi prvaka. Od njega su uspješniji samo Messi i Ronaldo.

Na 4:0 je povisio Serge Gnabry u 31. minuti, kad mu je asisitrao Kingsley Coman.

Treba reći i da je Lewandowski u prvom poluvremenu ispisao istoriju Lige prvaka, pošto je postigao najraniji hat-trick u istoriji ovog takmičenja. Rekord je do večeras držao Marco Simeone koji je igrajući za Milan 1996. postigao tri gola Rozenborgu za 24. minuta.

U nastavku se nastavila dominacija Bayerna, a u 54. minuti je Thomas Muller postigao peti gol za domaćina, koji je poveo sa 5:0.

Salzburg u 70. minuti dolazi do utješnog pogotka preko Kjaergaarda, ali u 83. Muller postiže svoj drugi gol i donosi Bayernu velikih 6:1. Nije tu bio kraj nevoljama austrijskog kluba, pošto u samom finišu njegovu mrežu trese i Sane i postavlja konačnih 7:1.