Liga prvaka

Bayern deklasirao Crvenu zvezdu u Beogradu, Atalanta bolja od Dinama

zvezda bayern (1)

Fudbaler Bayerna Robert Lewandowski u strijelce se upisao četiri puta

Srbijanski predstavnik u Ligi prvaka Crvena zvezda poražena je večeras u Beogradu od favoriziranog Bayerna, dok je Dinamo Zagreb kapitulirao na gostovanju kod Atalante, javlja Anadolu Agency (AA).

Večeras je na rasporedu bilo osam utakmica petog, pretposljednjeg kola Lige prvaka u grupama A, B, C i D.

U derbiju grupe A Real Madrid i PSG remizirali su na “Santiago Bernabeu“ rezultatom 2:2. Karim Benzema je bio dvostruki strijelac za Real i činilo se da Madrižani koračaju ka sigurnoj pobjedi kada je Benzema pogodio u 79. minuti za vodstvo od 2:0. Za samo četiri minute Kyllan Mbappe i Pablo Sarabia su pogodili za izjednačenje.

Ranije u terminu od 18 sati Galatasaray je remizirao rezultatom 1:1 sa Club Bruggeom.

PSG je lider grupe A sa 13 bodova, a na drugom mjestu je Real Madrid sa osam bodova. Trećeplasirani Brugge i posljednjeplasirani Galatasaray imaju po tri, odnosno dva boda.

Prvak Srbije Crvena zvezda je u grupi B na beogradskom stadionu “Rajko Mitić“ dočekala favorizirani tim Bayerna iz Minhena. Bila je to odlična fudbalska večer, ali Bayern je opravdao epitet favorita i slavio visoku pobjedu rezultatom 6:0. Strijelci su bili Leon Goretzka, Corentin Tolisso i Robert Lewandowski koji se u strijelce upisao četiri puta.

Drugi meč u grupi B odigrali su Tottenham i Olympiakos i to je bio rezultatski znatno neizvjesniji meč. Gosti iz Grčke su poveli s 2:0, ali izabranici Josea Mourinha su zaigrali bolje u nastavku i stigli do potpunog preokreta i pobjede rezultatom 4:2.

Kolo prije kraja grupne faze lider grupe B je Bayern koji ima maksimalnih 15 bodova, a Tottenham na drugom mjestu ima deset. Zvezda na trećem mjestu ima tri boda, a Olympiakos s jednim bodom na kontu u posljednjem meču u Atini dočekuje Zvijezdu u direktnoj borbi za treće mjesto i plasman u Evropa ligu.

U grupi C Atalanta je na domaćem terenu savladala Dinamo Zagreb rezultatom 2:0. Tim sa Maksimira dobro je otvorio meč i imao terensku inicijativu tokom prvih pola sata, ali nastavak utakmice u potpunosti je pripao italijanskom timu.

Ukrajinski Shakhtar je u drugom meču grupe C odigrao odličan meč protiv favoriziranog Manchester Cityja, a taj meč završen je remijem 1:1.

Manchester City je sa 11 bodova osigurao prolaz u drugu fazu takmičenja, a na drugom mjestu trenutno je Shakhtar sa šest bodova. Dinamo Zagreb ima bod manje, a Atalanta je sakupila četiri boda i još uvijek se nada plasmanu u narednu fazu.

U derbiju grupe D Juventus je na domaćem terenu savladao Atletico Madrid, a fantastičan gol za pobjedu “stare dame“ postigao je Paulo Dyabala.

U drugom meču u toj grupi u Moskvi je njemački tim Bayer Leverkusen s 2:0 savladao tim Lokomotive.

Juventus je lider grupe D sa 13 bodova, a drugi je Atletico sa sedam bodova. Bod manje ima Leverkusen, a Lokomotiva je na posljednjm mjestu sa tri boda.