Bundesliga

Bayern ispustio dva gola prednosti protiv Borussije

Bayern je do kraja pravio pritisak i tražio izjednačenje, ali su domaćini izdržali i došli do prve prvenstvene pobjede od kraja novembra

Borussia iz Mönchengladbacha pobijedila je Bayern sa 3:2 u derbiju 15. kola Bundeslige iako je nakon 26 minuta gubila 2:0.

Bayern je poveo golom Lewandowskog, koji je u 20. minuti realizirao penal, a samo šest minuta kasnije Goretzka je na asistenciju Sanea povisio na 2:0.

No domaćini su igrali vrlo dobro i do poluvremena su uspjeli izjednačiti jer su Lars Stindl i Jonas Hofmann kaznili visoko postavljenu odbranu gostiju. Stindl je prvo u 36. minuti fantastičnom loptom našao Hofmanna za 1:2, a u posljednjim trenucima prvog poluvremena još je boljom loptom proigrao istog igrača, koji se prošetao do Neuera i dao gol za 2:2.

Domaćini su u istom tonu nastavili i na početku drugog poluvremena. U 49. minuti Hofmann je lijepo pronašao Neuhausa, koji odličnim udarcem pogađa rašlje za 3:2. Bayern je do kraja pravio pritisak i tražio izjednačenje, ali su domaćini izdržali i došli do prve prvenstvene pobjede od kraja novembra.