Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bayern je opet “satrao” HSV-a

bayern1

Svaka bundesligaška ekipa je barem jednom nastradala gostujući Bayernu. No, rijetko ko u Minhenu strada kao HSV.

Nesretnici iz Hamburga, koji se ove sezone grčevito bore za ostanak, omiljena su Bayernova mušterija. HSV je u Minhen stigao na krilima tri utakmice bez poraza, s kojima je pobjegao iz zone ispadanja, a i njihov golman Rene Adler slavio je 250. nastup u Bundesligi.

No, niti je Hamburg nastavio pozitivan niz, niti je Adler imao razloga za slavlje.

Lewandowski, Coman i društvo razbili su ih danas s 8:0, no to je nešto na što je HSV apsolutno navikao. Zapravo je nevjerovatno koliko puta je Bayern obrisao travnjak Allianz arene s društvom sa sjevera.

Naime, na zadnjih sedam prvenstvenih gostovanja kod Bayerna, HSV je inkasirao nevjerovatnih 45 golova, a pritom zabio samo tri. Dakle, ekipa Markusa Gisdola prima u prosjeku više od šest golova po susretu. Uz današnjih 8:0 bilo je redom 5:0, 8:0, 3:1, 9:2, 5:0 i 6:0. Zadnji put je HSV u Minhenu u prvenstvu izbjegao poraz 2008. godine kad je bilo 2:2.

Danas su izdržali 17 minuta kad ih je načeo Arturo Vidal. Do poluvremena je Lewandowski dva puta pogodio za 3:0.

U 54. je opet Poljak zabio za 4:0, a petardu je “ispalio” Alaba dvije minute kasnije.

U 60. je u igru ušao Kingsley Coman, koji je do 69. minute s dva gola povisio na 7:0. Do kraja susreta u strijelce se upisao još “samo” Arjen Robben tri minute prije kraja.


All Goals & highlights HD – Bayern Munich 8-0… by Football-_Live

Ovo pobjedom Bayern je zadržao pet bodova prednosti ispred Leipziga, dok je HSV pao na 16. mjesto, u zonu ispadanja.

U ostalim utakmicama koje su odigrane danas od 15:30 sati postignuti su sljedeći rezultati: Darmstadt – Augsburg 1:2, Freiburg – Dortmund 0:3, Leverkusen – Mainz 0:2, Leipzig – Koln 3:1. Od 18,30 igraju Hertha – Frankfurt.