Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

budnesliga

Bayern napuštaju petorica, među njima i Ivan Perišić

Ivan-Perisic

Bayern će napustiti i Javi Martinez i Sven Ulreich, dvojac nezadovoljan statusom. Bit će vjerovatno još odlazaka, a to najviše ovisi o Thiagu Alcantari

Trener Bayerna Hansi Flick zatražio je nedavno od uprave kluba da do kraja sezone na posudbama zadrži Ivana Perišića, Philippea Coutinha i Alvara Odriozolu. Ta želja mu je i ostvarena te će s tim trojcem napasti završnicu Lige prvaka, ali će se poslije toga morati rastati od njih.

Kicker piše kako se 100 posto Odriozola vraća u Real, a Coutinho u Barcelonu, dok još donesena konačna odluka o Perišiću, ali da je izvjesno kako Bayern neće otkupiti njegov ugovor od Intera.

Bayern je prošloga avgusta platio Interu pet miliona eura za jednogodišnju posudbu Perišića uz mogućnost otkupa za daljnjih 20 miliona.

U 30 nastupa postigao je šest golova i još devet ih namjestio te ga je Bayern htio otkupiti, ali situacija se promijenila nakon što je njemački prvak kupio Leroya Sanea. U ovom trenutku Bayern nema novca za Perišića.

Bayern će napustiti i Javi Martinez i Sven Ulreich, dvojac nezadovoljan statusom. Bit će vjerovatno još odlazaka, a to najviše ovisi o Thiagu Alcantari.

Španski veznjak napustit će Bayern ako ne produži ugovor, a kako stvari zasad stoje on će otići u Liverpool. Odlasci Martineza i Alcantare znače da će u Munchenu ovog ljeta sigurno ostati Corentin Tolisso koji bi mogao otići samo ako se Alcantara predomisli i potpiše novi ugovor.