Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

alaba na izlaznim vratima

Bayern odustao od svoje velike zvijezde: “Prekidamo pregovore s njim”

alaba

Austrijski nogometaš i njemački prvak nisu uspjeli dogovoriti detalje novog ugovora ni nakon nekoliko mjeseci pregovaranja

David Alaba vjerovatno igra posljednju sezonu u Bayernu. Austrijski nogometaš i njemački prvak nisu uspjeli dogovoriti detalje novog ugovora ni nakon nekoliko mjeseci pregovaranja.

Bayernov predsjednik Herbert Hainer rekao je da je klub povukao ponudu koju je imao za 28-godišnjeg Alabu.

“Ponudili smo mu jako dobru i fer ponudu u ovim teškim vremenima. Rekli smo mu da odgovor želimo dobiti do kraja listopada, ali nismo ga dobili. Nakon toga smo kontaktirali njegovog agenta koji nam je rekao da ponuda nije dovoljno dobra. Odlučili smo je potpuno povući i više ne postoji nikakva ponuda za novi ugovor”, rekao je Hainer.

Alaba aktuelni ugovor s Bayernom ima do kraja sezone i već u siječnju može početi potpisati predugovor s nekim drugim klubom za koji bi mogao igrati sljedeće sezone.

Navodno je Alaba, koji je u Bayernu od 16. godine, tražio čak 25 miliona eura po sezoni. Aktuelni evropski prvak nudio mu je desetak miliona eura manje. Austrijanac je s Bayernom osvojio 23 trofeja.