Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bayern potvrdio: Od 1. jula novi trener Niko Kovač

kovac niko

Fudbalski klub Bayern iz Minhena danas je zvanično potvrdio da će od 1. jula ove godine novi trener biti Hrvat Niko Kovač, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz bavarskog kluba su objavili da su sa hrvatskim trenerom, koji je trenutno na klupi Eintrachta iz Frankfurta, potpisali trogodišnji ugovor, koji počinje teći od 1. jula ove godine. Kao i u sadašnjem klub i u Bayernu pomoćnik će mu biti brat Robert Kovač.

“Veoma smo sretni što smo uspjeli da dobijemo Niku Kovača za novog trenera. Kovač je svojevremeno bio igrač Bayerna, pa stoga vrlo dobro poznaje uposlenike, strukturu i DNK kluba. Uvjereni smo da je on pravi trener za uspješnu budućnost Bayerna”, kazao je bivši bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić, danas sportski direktor bavarskog kluba.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske dres Bayerna je nosio u periodu između 2001. i 2003. godine odigravši 51 takmičarsku utakmicu uz pet golova. Trenersku karijeru 46-godišnji Kovač počeo je kao pomoćnik u RB Salzburgu, nastavio kao selektor mlade reprezentacije Hrvatske, a potom i seniorske. Vođenje Eintrachta mu je bio prvi samostalni posao u klubu. Na klupi Bayerna naslijediće Juppa Heynckesa.