Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Do 2024.

Bayern produžio ugovor s Müllerom: U klub je došao kao 11-godišnjak

muller bayern (1)

Nekadašnji navijač i dječak danas ima 32 godine i jedna je od najvećih legendi u historiji tog kluba

Bayern je potvrdio produženje ugovora sa svojom legendom Thomasom Müllerom. Igrač koji je u klub stigao 2000. kao 11-godišnjak, prema novopotpisanoj saradnji, ostat će u redovima bavarskog giganta do ljeta 2024. godine.

Prvi profesionalni ugovor Müller i Bayern potpisali su 2008. godine.

Ove sezone slavili su zajedno deseti uzastopni naslov prvaka Njemačke, a 32-godišnjem Mülleru je to ukupno 11. naslov u Bundesligi, čime je postao prvi nogometaš u historiji njemačkog nogometa kojem je to uspjelo.

Ukupno je za Bayern odigrao 624 utakmice i s njim je osvojio 11 naslova njemačkog prvaka, dva naslova pobjednika Lige prvaka, naslov svjetskog klupskog prvaka, UEFA Superkup i šest puta njemački kup.

Bayern je prilikom potpisa izveo i sjajan marketinški trik. Naime, pronašao je sliku Thomasa Müllera kad je bio dječak i veliki navijač Bayerna, a fotografirao se u krevetu s obilježjima omiljenog kluba.

U sklopu promoviranja novog ugovora, marketinški stručnjaci iz Bayerna su rekreirali istu fotografiju. Nekadašnji navijač i dječak danas ima 32 godine i jedna je od najvećih legendi u historiji tog kluba.