Fudbal

Bayern se žalio UEFA-i zbog napada grčke policije na navijače

21/09/2015

Njemački fudbalski klub Bayern Munchen uputio je protetno pismo čelništvu Evropske fudbalske kuće UEFA zbog nasilnog ponašanja grčke policije prema njemačkim navijačima za vrijeme utakmice prvog kola Lige prvaka koju je Bayern igrao u gostima protiv Olympiakosa, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava minhenskog kluba je saopćila da je u proteklih nekoliko dana prikupila sve podatke o incidentima i nasilnom ponašanju grčke policije tokom meča koji se igrao 16. septembra u Grčkoj.

Iz Kluba tvrde da su njemački navijači na grčkom stadionu bili isprovocirani od suparničke strane i da su odgovorili provokativnim navijanjem, a da je grčka policija ušla na tribine i brutalno nasrnula na njemačke navijače koristeći prekomjernu silu.

“Tom prilikom je povrijeđeno nekoliko naših navijača. Klub je danas poslao protestno pismo čelništvu UEFA-e”, navodi se u saopćenju.

Olympiakos je u srijedu u okviru prvog kola Lige prvaka u grupi F dočekao minhenski Bayern, a njemačka ekipa je slavila pobjedu rezultatom 3:0. Međutim, više od igre, ta utakmica je privukla pažnju javnosti zbog nemilih scena na tribinama na kojima je došlo do tuče između policije i gostujućih navijača.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.