Bayern teško oštećen protiv Reala? Trebali su dobiti 7:2? (VIDEO)

bayern rela

Minhenski Bayern sinoć doživio teške udarce. Bavarci su poraženi su s 1:2 od Reala u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, a ozlijedio se i Jerome Boateng koji će vjerovatno propustiti revanš u Madridu.

Zbog ozljede je sinoć već u 7. minutu izašao i Arjen Robben, ali po svemu sudeći on će biti na raspolaganju Heynckesu za uzvrat u Madridu.

“Niko ne bi mogao prigovoriti ni da smo slavili 5:2. Iskreno, ne sjećam se da sam ikada vidio slabiji Real u Minhenu”, rekao je Niklas Sule, dok je Joshua Kimmich, strijelac jedinog gola za Bayern, kazao da je njemački prvak mogao slaviti i sa 7:2.

“Ne 5:2, niko se ne bi mogao buniti niti da smo dobili 7:2. Moj gol? Znao sam da je Navasu golman koji voli taktizirati u takvim situacijama. Razmišljao sam o tome prije utakmice i znao sam šta moram napraviti ako se nađem u takvoj situaciji.”

Razočaran je bio i James Rodriguez, bivši igrač Reala.

“Ovo je nevjerovatan poraz. Mi smo imali pet čistih prilika, a oni samo dvije. Veoma smo razočarani.”

Real je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka s 2:1 pobijedio Bayern u Minhenu, a njemačka nogometna javnost smatra da je njihov klub oštećen u tom susretu.

Holandski sudac Björn Kuipers u dvije situacije u kojima su učestvovali Robert Lewandowski i Dani Carvajal nije vidio ništa sporno, za razliku od Nijemaca.

Već na samom početku utakmice Lewandowski je ušao u kazneni prostor i poslao loptu na drugu stativu kada ga je Realov defanzivac gurnuo s leđa.

Druga sumnjiva situacija dogodila se na početku drugog poluvremena kada je prilikom jednog ubačaja Carvajal vukao poljskog napadača.