Fudbal

odgovor na izolaciju

Bayern uveo “cyber-treninge”

20/03/2020

Bavarci su organizovali treninge koji mogu trajati od 75 do 90 minuta

Želeći izbjeći kretanje vani, ali i sačuvati društveni kontakt minhenski Bayern je od srijede uveo “cyber-trening”, na kojem igrači online učestvuju zajedno na treningu koji se vodi iz centra kluba.

Bavarska još nije proglasila obaveznu karantenu, ali je Bayern samostalno odlučio da igrači ne trebaju dolaziti kako bi što bolje poštivali upute zdravstvenih tijela.

“Moramo napraviti sve što možemo da pozitivno reagiramo na sitauciju uzrokovanu pandemijom korona virusa”, izjava je trenera Hansija Flicka objavljena na službenim klupskim stranicama.

“Jučer smo u 11,00 sati organizIrali naš prvi ‘cyber-trening’. Svi su motivisani i svi su ga odradili uz pomoć aplikacije. Održavanje kontakta među igračima je jednako važno kao fizička pripremljenost. Bit će važno da svi ostanemo svakodnevno u kontaktu”, kazao je Flick koji vodi treninge kojeg igrači prate zajedno na svojim tabletima.

Bavarci su organizovali treninge koji mogu trajati od 75 do 90 minuta.

“Igrači su opremljeni odgovarajućim sportskim satovima. To znači da primamo sve njihove podatke, kao što je broj otkucaja, na naše monitore”, pojasnio je profesor Holger Broich koji je odgovoran za fizičku spremu igrača Bayerna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.