Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bayernu ni 765 pasova nije bilo dovoljno za pogodak u Londonu

lewandowski

Fudbaleri Bayerna iz Minhena u sinoćnjoj utakmici Lige šampiona protiv Arsenala imali su čak 765 pasova naspram 278 protivnika, ali im to nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz na stadionu “Emirates”.

[yuzo_related]

Njemački šampion je imao posjed lopte od 73 odsto prema Arsenalovih 27, te 21 udarac na protivnički gol, ali je tim Arsena Wengera slavio sa 2:0.

Ovaj podatak definitivno pokazuje da statistika ne utiče na krajnji ishod fudbalske utakmice.

“Stvorili smo dovoljno šansi da pobijedimo, ili u najmanju ruku da ne izgubimo. Ipak, čestitam Arsenalu na pobjedi i srešćemo se ponovo za dvije sedmice u Minhenu”, rekao je Josep Guardiola, trener Bayerna i nastavio:

“Ne mogu objasniti zašto nismo postigli gol. Ponekad stvaraš šanse, ali ne možeš pogoditi. To je prava misterija. Jako sam ponosan na moj tim. Naravno, volim da pobjeđujem. Nisam sretan, ali smo igrali hrabro i u našem stilu. Ne možeš doći u London i očekivati da stvaraš šanse, a ne realizuješ ih. U drugom poluvremenu igrali smo nevjerovatno dobro. Nismo Arsenalu dozvoljavali da pređe na našu polovinu.”

Arsenal se pobjedom nad Bayernom, golovima Oliviera Girouda i Mesuta Ozila, vratio u igri za prolazak u osminu finala Lige šampiona.

S druge strane “Bavarci”, iako su poraženi nakon 12 uzastopnih pobjeda, ostali su na vrhu tabele grupe “F” sa šest bodova s tim da i Olyimpiakos ima isti bodovni saldo. Slijede ih Arsenal i zagrebački Dinamo sa po tri boda.