Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Kolašincu sam savjetovao da ide u Arsenal

sead kolasinac
Foto: arsenal.com

Francuski Lequipe jučer je objavio opširan tekst o Seadu Kolašincu u kojem su otkrili nekoliko zanimljivih detalja o bh. fudbaleru. Navedeno je da je rastao u Karsluheu u blizini granice s Francuskom, kao i da je bio želja nekoliko francuskih klubova u vrijeme dok je igrao za Schalke.

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević otkrio je da su ga prije nekoliko godina kontaktirala dva francuska kluba koja su se raspitivala za Kolašinca koji se uskoro povrijedio. Novinar Lequpea tvrdi da je riječ o Marseilleu i Lyonu koji su navodno u prošlosti bili zainteresovani za Kolašinca.

– Kada je dobio ponudu Arsenala savjetovao sam mu da ide tamo zbog Arsena Wengera. Rekao sam mu da bi bilo veoma interesantno sarađivati s njim. Danas ima ogroman prostor za napredak, posebno s aspekta taktike, a u tom slučaju može postati jedan od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji, rekao je Baždarević.

Kazao je i da Englezi vole igrače poput Kolašinca, kao i da je on već autoritet koji će uskoro biti autoritet u reprezentaciji.