Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Sve bi bilo drugačije da su igrali Đurić i Spahić

bazdarevic spisak

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević u razgovoru za EuroBlic istakao je da su ostvareni rezultati, uz probleme koji su pratili našu selekciju tokom kvalifikacija, ustvari samo realnost.

– Mnogo su nam nedostajali Milan Đurić i Emir Spahić. Kapiten Edin Džeko mi je nekoliko puta rekao da je uz Đurića mnogo lakše igrati, a nekoliko igrača tvrdi da se mnogo sigurnije osećaju kada je Spahić u timu. Eto, Milan je odmah po povratku na teren uspio da postigne gol, a s njim u timu naša reprezentacija bi sigurno bila mnogo ubojitija. Nismo imali ni Mensura Mujdžu, Sead Kolašinac je također bio odsutan u nekim mečevima, kao i Muahmed Bešić, Izet Hajrović, Rade Krunić, a na kraju i Miralem Pjanić. To je zaista previše, ali mali broj ljudi hoće objektivno da sagleda sve stvari, istakao je Baždarević, dodajući da tu nije kraj problemima.

– Uz sve desila nam se i smena generacija, a protiv Grčke smo doživeli i sudijsku nepravdu, da ne upotrijebim neku težu riječ. Uprkos svemu uz malo sreće mogli smo imati više bodova i biti drugi u grupi. Gol na gostovanju Grcima u posljednjim trenucima susreta nismo smjeli da primimo, a još uvijek se čudim kako smo protiv Kipra ispustili prednost. To nas je skupo koštalo. Dosta naših igrača nije nastupalo u svojim klubovima, poput Asmira Begovića, dok je bio član CHelseaja, što je svakako bila dodatna otežavajuća okolnost. Znamo kolika je želja kod navijača da se ode na Svjetsko prvenstvo, a vjerujte nama koji smo bili u reprezentaciji je najteže zbog ostanka bez baraža, tvrdi Meša.

Smatra da je napravljeno dosta pozitivnih stvari.

– U Kruniću, Đumiću, Miloševiću, Bajiću, Gojaku, Hodžiću, Duljeviću dobili smo igrače za budućnost. Naravno, s njima treba da se radi, kako bi se izvukao maksimum, a uz Džeku, Pjanića, Vranješa, Begovića i druge iskusne BiH će opet imati kvalitetan sastav. Po meni sigurno se može napraviti perspektivna i moderna reprezentacija. Imali smo na okupljanjima i igrače iz domaće lige što je promovisalo naše klubove, smatra Baždarević.