Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BBC: Ibra do kraja sedmice na Old Traffordu

ibrahimovic

Zlatan Ibrahimović do kraja sedmice trebao bi zaključiti dogovor o transferu u Mancheser United.

Vijest koju smo toliko puta već čuli, danas je opet na naslovnicama svjetskih medija. Nakon Erica Baillyja, 22-godišnjeg defanzivca koji je za 30 miliona funti stigao iz Villarreala, Ibrahimović će biti drugo pojačanje Josea Mourinha, javlja BBC.

Na Traffordu očekuje i odgovor Borussije na ponudu za Henrikha Mkhitaryana, dodaju Englezi, iako Bild piše da je to gotova stvar te da će u Dortmundu za playmakera dobiti 42 miliona eura.

Ibrahimović je nakon ispadanja s Evropskog prvenstva objavio da ne ide s reprezentacijom Švedske na igre u Rio i BBC smatra da je otklonio posljednju barijeru za dolazak u Manchester.

Bit će to prvi put da nastupa u Premiershipu. Ibrahimović je tokom Eura odbijao govoriti o planovima za budućnost, ali na Otoku duboko vjeruju da je Old Trafford njegova destinacija.

Osvojio je 13 naslova prvaka u posljednjih 15 odigranih sezona. Prošle sezone bio je prvi strijelac Francuske s 38 pogodaka, no na Euru se nije upisao u strijelce. Ukoliko zaigra u Engleskoj, ostat će još jedino njemačka Bundesliga od Liga petice u kojoj nije zaigrao. Igrao je Zlatan u Italiji, Francuskoj i Španiji.