Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BBC šokirao: U timu godine nema Jamesa Vardyja

Jamie Vardy against Man Utd

Dream Team Premier League koji BBC, tačnije njihov “selektor” Gareth Crooks objavljuje nakon svakog kola, izaziva pažnju ne samo u Engleskoj, ali posebno je intrigantna tema na kraju sezone, kada saznajemo i idealnu ekipu prvenstva.

[yuzo_related]

Crooks je izabrao najboljih 11 i posložio ih u 4-1-3-2 i dok za deset igrača u ovom sistemu nema posebnih prigovora, engleski ljubitelji nogometa ne mogu se načuditi kako se u napadu nije našlo mjesta za Jamieja Vardyja, tim više što nekadašnji Tottenhamov napadač Crooks “igra” s dva napadača.

Njegov pick su Sergio Aguero i Harry Kane. Iza obojice su odlične sezone; Aguero je s 29 golova (pet asistencija), od čega 24 gola i dva dodavanja u prvenstvu, nastavio sa sjajnom engleskom statistikom, jer u četiri od pet sezona na Otoku postigao je više od 25 golova.

Kane je s 25 prvenstvenih golova (jedno dodavanje, ukupno 28 golova i dvije asistencije) najbolji strijelac lige i prvi Englez s tim naslovom nakon Kevina Phillipsa 2000., pa se jednostavno morao naći u idealnoj ekipe ove sezone.

Ali, nije pretjerano tvrditi kako je izostavljanje Vardyja nepravda, jer golgeter koji je Leicester vodio do senzacionalnog naslova prvaka sudjelovao je u daleko najviše golova njegove ekipe od konkurenata koji su za razliku od njega upali u tim sezone.

Jer Vardy je u Premier League postigao 24 gola, ali je osam namjestio, od čega je čak sedam bilo “zlatnih” dodavanja, preciznije za jedine ili ključne golove njegove ekipe, odnosno one koji su na pet utakmicama Leicesteru donijeli pobjede (West Ham, Everton, Norwich, Newcastle, Crystal Palace), dok je protiv jedinog konkurenta za naslov Tottenhama namjestio jedini gol njegove ekipe za remi.