Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skupština nsbih

Begić: S pravom očekujemo plasman na EURO 2020

elvedin-begic

Na Generalnoj skupštini održanoj danas u Sarajevu usvojen je budžet N/FS BiH za 2019. godinu u iznosu od 30.361.000 KM

Predanim radom i prije svega izborom novog selektora ostvarili smo u prošloj godini odličan rezultat u Ligi nacija i s pravom očekujemo plasman na EURO 2020, rekao je Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH na Generalnoj skupštini N/FS BiH održanoj danas u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

”Realizovali smo brojne projekte, ali imamo određenih teškoća sa Projektom reflektorske rasvjete, što zbog nespremnosti lokalnih zajednica, a dijelom i klubova. Ni mi ni UEFA ne gradimo, mi pomažemo, zato vas molim da i vi u svojim sredinama pomognete da implementiramo ovaj projekat”, poručio je Begić delegatima Skupštine N/FS BiH.

Delegatima se obratio i gost UEFA-e Zoran Laković:

„Prisustvovao sam juče sjednici Izvršnog odbora N/FS BiH i ono što sam tamo vidio su jedinstvo, međusobno uvažavanje, otvorene diskusije i transparentan način rada. N/FS BiH uživa povjerenje ljudi iz UEFA-e i želim vam da nastavite da radite na ovaj način. Kad je riječ o realizaciji infrastrukturnih projekata, mora biti jasno da Savez nije građevinska firma i ne može preuzeti ulogu drugih institucija. Ako se želi napraviti iskorak po pitanju infrastrukture, aktivno mora biti uključena i država. Želim vam plasman na Evropsko prvenstvo jer reprezentacija Bosne i Hercegovine ima kvalitet da to ostvari.“

Elmir Pilav, direktor Sektora za sport, podnio je izvještaj o radu N/FS BIH. Kazao je kako su zasnovani ”na pet principa, a to su zakonitost, integritet, legalitet, restruktuiranje i fair-play”.

Delegati Skupštine N/FS BiH na današnjoj sjednici jednoglasno su usvojili izvještaj o radu N/FS BiH za 2018. godinu, finansijski i revizorski.

Adnan Džemidžić, generalni sekretar N/FS BiH, predstavio je plan rada Saveza u 2019. godini. Član Komiteta za finansije Momir Tošić obrazložio je plan prihoda i rashoda za 2018. godinu kao i finasijski plan N/FS BiH za 2019.

Delegati Skupštine su usvojili su i plan rada N/FS BiH za 2019. godinu. Između ostalog, usvojen je budžet N/FS BiH za ovu godinu u iznosu od 30.361.000 KM.

„Sjednica je završena u rekordnom roku sa svim našim izvještajima i planovima koji su jednoglasno usvojeni. To je potvrda produktivnog rada i dobre pripreme sjednice. Sretan sam što smo još jednom pokazali zajedništvo. Ono čemu ćemo težiti u narednom periodu je proširenje kapaciteta u Trening centru N/FS BiH u Zenici. Sa novom zgradom u okviru Trening centra i dva nova terena imat ćemo komotniju situaciju jer ćemo omogućiti našim selekcijama bolje uslove za rad“, rekao je Džemidžić.

Sjednici Generalne skupštine N/FS BiH danas je prisustvovalo 57 od ukupno 60 delegata.