Begović: Moje je da branim, moramo se dići i zaboraviti na ovaj start

begovic

Golman bh. reprezentacije Asmir Begović je bio najbolji igrač Chelseaja u utakmici protiv Manchester Cityja i pored tri primljena gola. Begović je dan poslije utakmice za zvaničnu web-stranicu “Plavaca” iz Londona rekao kako su “odbrane dio njegovog posla”.

“Dio mog posla su takve odbrane i da pomognem timu kada je potrebno. Poslije poraza je teško i to ne znači mnogo. Moramo se dići i popraviti svoje nastupe i rezultate”, rekao je Begović.

On je kazao kako su u Manchester stigli kako bi pobijedili ili osvojili barem bod. Domaćini su se željeli dokazati i od starta su krenuli agresivno.

“Nismo im odgovorili u prvom, ali jesmo u drugom poluvremenu kada smo imali šanse i kontrolu utakmice. Ako ne postignete gol teško je i oni su nas dokrajčili drugim golom”, rekao je Begović.

Nakon lošeg starta i samo jednog osvojenog boda iz dvije utakmice, Chelsea čeka naporan nastavak prvenstva koji počinje utakmicom protiv West Bromwicha.

“Moramo zaboraviti ovaj start, popraviti se na terenu i okrenuti se West Bromu”, rekao je bh. reprezentativac i dodao da je prvenstvo u ranoj fazi i da ima vremena da nadoknade bodove, ali da moraju ostvariti dobre rezultate u nekoliko narednih utakmica.